Iz fotelje u Vašu kuhinju, precizno i slasno

7. Veljača 2018.

Postanite svjesni svojih mogućnosti uz jednostavan, ali efikasan alat koji zarađuje za Vas

Omogućiti svojim gostima online naručivanje je pod obaveznim elementima ponude restorana.
Mojrestoran.eu servis širom otvara vrata restoranima i ugostiteljskim objektima prema svojim gostima i daje mogućnost poboljšanja ponude, ali i vašeg poslovanja.

Primanje narudžbi

Razgovori u procesu primanja narudžbi telefonskim putem su ponekad kratki i jasni, a ponekad mogu trajati i po par minuta u kojima se štošta ponovi, ispravi i krivo shvati. Preuzimanjem narudžbi preko telefona, veće su šanse za greške u komunikaciji, što dovodi zaposlenike u situaciju da pokraj drugih stvari, moraju ostati duže vremena na telefonu osiguravajući da su točno zapisali sve podatke prije nego li poklope. Osim toga, dok je netko s vama na liniji možda ste u međuvremenu propustili drugi poziv i tako izgubili sljedeću narudžbu.

Neki ljudi ne vole zvati i pričati ili se pak ne osjećaju da im se nadglašava na telefon kako bi naručili svoju narudžbu. To nije strašan proces, ali uzima i vrijeme i energiju što bi mnogi gosti radije zamijenili za opciju korištenja svojeg omiljenog uređaja i sve to napravili u svega par klikova. Uvođenje sustava u restoran u isto vrijeme pogoduje gostu i vama, a s informacijama pomoću kojih možete još više ponuditi i prilagoditi svoju ponudu i poslovanje, gostu može značiti puno za dugoročnu odanost vašem restoranu.

Preciznost narudžbi

Greške u komunikaciji preko telefona nisu novitet i nisu nešto što se rijetko desi. Online sustav naručivanja omogućuje gostu da odabere i modificira narudžbu po svojoj želji i kao takvu on ju šalje direktno u Vašu kuhinju. Konkretno definirana narudžba stići će do Vašeg restorana i prema njoj vi ćete biti u poziciji konkretnije odrediti vrijeme pripreme ili dostave što u konačnici utječe na samu reputaciju i recenzije odnosno krajnju uslugu koju nudite svojim gostima. S vlastitim sustavom, vaši gosti su u mogućnosti precizno napisati što žele od dodataka na jelo koje naručuju. Ukoliko imaju napomene vezane za jelo primjerice “jače ili slabije pečeno”, mogu to također vrlo jasno navesti. Osim detalja vezanih za jelo, opcija napomena i specifikacije mjesta dostave je također precizno definirana. Gost upisuje adresu dostave, može napisati napomenu s koje strane prići, gdje parkirati ili na kojem je katu. Osim tekstualnih uputa, gost je u mogućnosti točno označiti na karti lokaciju dostave, ukoliko se točno mjesto izričito ne poklapa s brojem adrese.

Gradite bazu podataka / Upoznajte svoje goste

Kao što smo već spomenuli, korist od uvođenja online sustava za naručivanje ne znači samo omogućiti gostu da naruči online u svega par klikova. Kada Vaši gosti naruče preko online sustava za naručivanje, kreira se prilika da upoznate svojeg gosta i da s tim gradite data bazu svojih gostiju. Primjer; email adresa, broj telefona, pregled njegovih narudžbi i ostala popratna analitika. Takva data baza gostiju može se koristiti za direktnu komunikaciju s Vašim gostima u smislu da ćete direktno toj osobi ponuditi novost ili pogodnost radi koje će se još više htjeti vratiti. Gradite odnos s gostom, omogućujete komunikaciju i otvarate svoja vrata gostima. Također, otvara se mogućnost uvođenja programa vjernosti, email marketinga, kupona i štošta kreativno što Vam padne na pamet. Kada uzimate narudžbu telefonskim putem najčešće znate samo broj telefona i adresu na koju treba izvršiti dostavu što u pricnipu za Vas ne znači puno ako bi htjeli stupiti u ponovni kontakt s istim gostom i ponuditi mu više. Također, teško je kod primanja narudžbe preko telefona ispitivati gosta pokraj sve gužve da ostavi svoju mail adresu, želi li biti u programu vjernosti jer će ostvariti popust na sljedeću narudžbu i sl. Radi toga, online sustav za naručivanje ulazi u priču kao rješenje koje obuhvaća više elemenata i stavlja Vas kako restoran u povoljnu poziciju. Na vama je samo da klikate.

Analitika gostiju

Jednom kada ste izgradili popriličnu bazu podataka svojih gostiju, tada ste u mogućnosti pogledati mjesec/dva/tri unazad i imati uvid u bitne podatke poput navika gostiju, vremena u koja se narudžbe najčešće naručuju, koja su to jela koja najviše interesiraju vaše goste i kod kojih gostiju je to slučaj. To su sve podaci koji vama kao vlasniku ili voditelju igraju veliku ulogu upravo iz razloga što na temelju tih informacija ste u mogućnosti poboljšati efikasnost poslovanja, smanjivanje praznog hoda ili “popunjavanje rupa” koje ste primjetii na temelju određenog vremenskog perioda unazad. S takvim informacijama na dlanu imate uvid u točno stanje Vašeg poslovanja.

Ovo su neke od prednosti koje donosi ugradnja online sustava za naručivanje. Prednosti koje idu u korist i vama kao restoranu i Vašim gostima. Ipak, vi oblikujete i nudite ponudu svojim gostima, od ponude jela do usluge i iskustva kroz koje želite da Vaši gosti prođu.

Implementacijom online sustava za naručivanje, zaposlenici će provoditi manje vremena na telefonu kod preuzimanja narudžbi te se mogu fokusirati na druge stvari poput pripremanja narudžbi za dostavljače i sl. Prednost online naručivanja je upravo ta da kupac naruči veliku narudžbu i dogovori je s restoranom za preuzimanje unaprijed. To omogućuje restoranu i zaposlenicima da pripreme i organiziraju svoju kuhinju u skladu s ostalim narudžbama koje su u tijeku.

Cilj mojrestoran.eu servisa za online naručivanje je upravo to, omogućiti restoranima da otvore vrata svojim gostima, poboljšaju uslugu i da se nesmetano razvijaju.

>>> Mojrestoran.eu je servis za online naručivanje namijenjen restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima koji svojim gostima žele ponuditi direktnu online komunikaciju sa svojom kuhinjom.

Probajte demo narudžbu OVDJE i zatražite sastanak.

Ostanite u kontaktu

Ugostiteljstvo iz prve ruke. U Vašem sandučiću.

Vezani članci

Klikni & vidi primjer online jelovnika

Kako sve početi, koji je prvi korak?

Pošaljite upit i povratno ćemo vas kontaktirati. Cijeli proces je ‘bezbolan’ i traje svega nekoliko radnih dana. Ispunite potrebna polja i javite nam se za suradnju.