Online naručivanje u svijetu

4. Veljače 2018.

Saznajte ponudu i način “online” poslovanja na primjerima svjetskih restorana.

Činjenica da kupci sve više i sve češće naručuju online nije novost. Možda na našem tržištu, ali svijet (…i Vaš grad) je već prešao na taj princip poslovanja i pružao svojim gostima takvu prednost.
Kako su vaše kolege širom svijeta počele širiti svoj posao i poboljšale kvalitetu usluge saznajte niže u tekstu.
Ovdje ćemo istaknuti kako online naručivanje osvaja neke od restorana najvećih svjetskih metropola. Iako možda imaju veća tržišta, principi zajednica u kojima djeluju su svugdje isti ili vrlo slični. Želimo istaknuti kako mnogi restorani ostaju u korak s vremenom i kako svojim klijentima nastoje maksimalno izaći u susret te pružati potpunu uslugu u odnosu na konkurenciju. Restorani o kojima će se govoriti u sljedećem članku su prema podacima s Trip Advisora, jedni od najviše rangiranih restorana u New Yorku, Parizu, Sydneyu, Londonu i Tokyu.

Pisillo Italian Panini – New York

Ovaj mali obiteljski restoran započeo je svoju priču 2012. godine kada su Antonella Silvio i njezin suprug Carmelo Nazzaro odlučili dašak Italije smjestiti u srce New Yorka. U ponudi imaju više od 30 vrsta panina (sendviča) nazvanih prema talijanskim gradovima dok se jedan zove upravo New York, a razlikuju se od ostalih upravo po tome što se sendviči poslužuju baš onako kako se poslužuju i u Italiji – hladni. Većina Amerikanaca je naučena jesti tople i tostirane sendviče, a Pisillo Italian Panini je odlučio biti drukčiji. Vrhunac popularnosti dosegnuli su zahvaljujući Billu de Blasiu, gradonačelniku New Yorka koji je rodom iz istog mjesta kao i vlasnica ovog šarmantnog mjesta.
S obzirom na mali broj sjedećih mjesta i užurbani način života u New Yorku, ljudi su skloni naručivati unaprijed voljene sendviče. Dapače, gosti preporučuju i drugima da svoje sendviče naruče unaprijed kako bi što manje čekali. Kako kaže jedna gošća: “Ja zbilja, zbilja preporučujem da svoje sendviče naručite unaprijed. Jako su zauzeti, a nitko ne voli čekati. Kada sam naručila, rečeno mi je da će moja narudžba biti spremna za 20-25 minuta. Kada sam došla, moj sendvič je bio spreman i zapakiran, te sam samo još trebala platiti.” Kako bi se još više približili svojim gostima, Pisillo Italian Panini nudi online naručivanje koje užurbanim gostima omogućuje narudžbu u samo par klikova, a njima olakšava organizaciju i bržu isporuku. Ovaj restorančić prati potrebe svojih gostiju pa ni ne čudi činjenica da su s ocjenom 4.5, peti najbolje ocijenjen restoran u New Yorku.

Ribs & Burgers – Sydney

Još jedan u nizu restorana koji svojim gostima nudi online naručivanje je lanac restorana Ribs & Burgers. Ribs & Burgers the Rocks u Sydneyu šesti je najbolje ocijenjen restoran na Trip Advisor-ovoj listi. Nude jela s roštilja i burgere u svim veličinama i oblicima, a kao poseban specijalitet ističu rebarca koja se polako kuhaju čak 8 sati. Naglasak je na svježim organski uzgojenim sastojcima, od samog brašna u pecivima pa sve do mesa i povrća. Pazi se na alergene u hrani i da jela zadovoljavaju sve standarde.

Jedan od zanimljivih poteza u marketinškim okvirima koji je ovaj restoran napravio je upravo taj da nude određena jela svojim gostima isključivo putem online naručivanja, što odvaja samo jelo od ostatka ponude na način da ono postaje u očima gostiju manje dostupno i u isto vrijeme više poželjno. Ponekad je zaista potrebno malo kreativnosti da bi vaša ponuda izgledala zanimljivo i radila u korist Vašeg restorana.

TanGia London

TaNgia je, s čistom peticom, deveti najbolji restoran u Londonu koji također nudi opciju online naručivanja. Poslužuju tradicionalna Marokanska i Mediteranska jela spremljena na moderan način. Vlasnik, Losine Khezour je 22 godine kuhao za britansku kraljevsku obitelj, a sada je odlučio duh Maroka prenijeti u južni London. Ocjene posjetitelja same govore o tome koliko je uspješan u tome što radi. S obzirom na to da restoran ima tek 42 sjedeća mjesta, svoju ponudu obogaćuje uslugom online narudžbi čime postaje pristupačniji i otvoreniji svima onima koji su željni egzotičnih mirisa i okusa, a nisu stigli na vrijeme rezervirati svoje mjesto u restoranu. Primjer TaNgie pokazuje da i restorani koji već imaju svoje goste trebaju držati korak s vremenom i modernizirati se jer mala ulaganja mogu donijeti veću zaradu i dugoročno više gostiju.

Na primjerima jednih od svjetskih najbolje ocijenjenih restorana vidi se kako ponuda restorana ne mora biti uvijek ista i dosadna. Također, odličan su primjer kako se restoran predstavlja poslovanjem i ponudom svojim gostima. Naravno i u slučaju kada restoran dobro posluje potrebno je pratiti trendove kako bi ponuda bila još zanimljivija. Dapače, tada je još i važnije zadovoljavati potrebe stalnih gostiju kako bi se na taj način zadržali postojeći i privukli novi gosti.

Kada ste zadnji put uveli novitet u Vašu ponudu? I što je to bilo?
Mijenjate li i Vi svoju ponudu u skladu s trendovima i potrebama vaših gostiju?

>>> Mojrestoran.eu je servis za online naručivanje namijenjen restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima koji svojim gostima žele ponuditi direktnu online komunikaciju sa svojom kuhinjom.

Probajte demo narudžbu OVDJE i zatražite sastanak.

Ostanite u kontaktu

Ugostiteljstvo iz prve ruke. U Vašem sandučiću.

Vezani članci

Klikni & vidi primjer online jelovnika

Kako sve početi, koji je prvi korak?

Pošaljite upit i povratno ćemo vas kontaktirati. Cijeli proces je ‘bezbolan’ i traje svega nekoliko radnih dana. Ispunite potrebna polja i javite nam se za suradnju.